Intézetünkbe Látogatott Oliver Dashe Doeme Nigériai Püspök

Intézetünkbe látogatott Oliver Dashe Doeme nigériai püspök

  • 2017. július 18.
  • Migrációkutató Intézet

Oliver Dashe Doeme, a nigériai Maiduguri egyházmegye főpásztora látogatott Intézetükbe, aki elmondta, a kivándorlás állandósítja Nigéria elmaradottságát. Az ország azonban sok nyersanyaggal rendelkezik, ami az egész lakosság számára biztosíthatná a jólétet. A szegénység oka a korrupció, amely egyben a szélsőségek táptalaja is – tette hozzá a Boko Haram által ostromolt régió püspöke. Nigériának elsősorban az oktatás és az egészségügy területén van szüksége közvetlen segítségre. A cél, hogy az embereket érdekeltté tegyék az otthonmaradásban. A migráció kultúrájának terjesztése ugyanis a Nigériához hasonló kibocsátó országok számára visszafordíthatatlan károkat okoz.

Vízháborúk Kora

Vízháborúk kora

  • 2017. július 15.
  • Ökopolisz nyári egyetem

Klopfer Ádám az Ökopolisz nyári akadémiájának egyik kerekasztal-beszélgetésén vett részt, amelyen többek között a vízért folyó küzdelem és a víz migrációra gyakorolt hatása is téma volt.

Merre Tart Európa? – A Project 28 Kutatás 2017-es Eredményei

Merre tart Európa? – A Project 28 kutatás 2017-es eredményei

  • 2017. július 7.

A Századvég Alapítvány „Merre tart Európa? – A Project 28 kutatás 2017-es eredményei” címmel konferenciát szervezett július 7-én. A rendezvény keretei között megtartott kerekasztal-beszélgetésen Gallai Sándor tudományos igazgatónk is részt vett.

Változások A Migrációs Válságkezelésben 2016-2017-ben Európában és Magyarországon

Változások a migrációs válságkezelésben 2016-2017-ben Európában és Magyarországon

  • 2017. június 15. – 2017. június 16.
  • Magyar Rendészettudományi Társaság, Budapest

A Magyar Rendészettudományi Társaság Változások a migrációs válságkezelésben 2016-2017-ben Európában és Magyarországon című, június 15-16-án megrendezett konferenciáján ad elő Horváth-Sántha Hanga vezető kutatónk az irreguláris migráció és erőszakos radikalizálódás összefüggéseiről.

Kép forrása: parokia.hu

Változások A Migrációs Válságkezelésben 2016-2017-ben Európában és Magyarországon

Változások a migrációs válságkezelésben 2016-2017-ben Európában és Magyarországon

  • 2017. június 15. – 2017. június 16.
  • Andrássy Univerität, Budapest

A Magyar Rendészettudományi Társaság és a Hanns Seidel Alapítvány közös szervezésében megvalósult, “Változások a migrációs válságkezelésben 2016-2017-ben Európában és Magyarországon” című szakmai konferencián tartott előadást vezető kutatónk, Horváth-Sántha Hanga, az irreguláris migráció és az erőszakos radikalizálódás összefüggéseiről.

Vezető kutatónk az Európába vezető úton, illetve a befogadó társadalomba való érkezés után bekövetkező radikalizálódás pszichoszociális hátteréről beszélt, különösen kiemelve a kísérő nélkül érkező kiskorúakat, mint veszélyeztetett csoport az érkezők között.