Rólunk

A Migrációkutató Intézet munkatársai

A Migrációkutató Intézet 2015 szeptemberében kezdte meg működését azzal a céllal, hogy a különböző tudományterületek eredményeinek összegzésével segítsen megérteni a migrációs jelenségeket — különös tekintettel az Európát érintő bevándorlásra.

Ennek megfelelően az Intézet kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a legfontosabb származási, tranzit- és célországok politikai, gazdasági, társadalmi és kulturális helyzetét tanulmányozza. A kutatások érdekében munkatársaink rendszeresen elutaznak ezekre a területekre, hogy helyszíni tapasztalatokkal felvértezve minél pontosabb képet kapjanak azok migrációs folyamatairól.

Az Intézet számos nemzetközi kutatóintézettel és szakértővel áll kapcsolatban, és arra törekszik, hogy tevékenységével segítse a tudományos központok közötti hatékony tudásátadást.

Az Intézet ezenkívül részt vesz a migrációról folyó hazai társadalmi és tudományos diskurzusban, amelynek keretében munkatársaink rendszeresen tartanak szakmai és ismeretterjesztő előadásokat, illetve adnak interjúkat különféle médiumoknak.

Az Intézet tevékenységét összefoglaló angol nyelvű kiadvány ITT érhető el.

Dezső Tamás

Dezső Tamás

Igazgató
Janik Szabolcs

Janik Szabolcs

Igazgatóhelyettes
Marsai Viktor

Marsai Viktor

Kutatási igazgató
Kóczán András Imre
Kovács Emese
Pénzváltó Nikolett
Sayfo Omar

Sayfo Omar

Kutató
Tóth Klaudia
Vargha Márk
Veres Kristóf György
Veszprémy László Bernát
Gönczi Róbert

Gönczi Róbert

Tudományos segédmunkatárs
Kovács Blanka

Kovács Blanka

Tudományos segédmunkatárs
Párducz Árpád

Párducz Árpád

Tudományos segédmunkatárs